2010. 12. 18. 06:03

ice (얼음)



의역)
액체인 물은 4°C 에서 가장 밀도가 높아지고,  온도가 0°C 로 내리면서 얼음의 육각 수정의 형태를 띄기 시작하면, 물 분자의 밀도는 낮아지기 시작합니다. 그 이유는 물이 얼었을 때 (부피의 관점에서) 나란한 물 입자 사이에 형성되는 수소 결합의 효율이 떨어지기 때문입니다. 그 결과 물은 액체 물위로 띄게 되며, 지구 환경의 중요한 요소가 되었습니다.

원문)
Liquid water is most dense at 4 °C and becomes less dense as the water molecules begin to form the hexagonal crystals of ice as the temperature drops to 0 °C. This is due to hydrogen bonds forming between the water molecules, which line up molecules less efficiently (in terms of volume) when water is frozen. The result is that ice floats on liquid water, an important factor in Earth's climate.

사진) Photo credit: Barfooz


Copyright - "ice" Wikipedia, The Free Encyclopedia. Wikimedia Foundation, Inc. Picture of the Day 1 December 2004. Web. 18 December 2010.