2010. 2. 8. 15:38

Morchella (Morel, 곰보버섯)


 
의역)
곰보버섯의 한 종류인 모첼라 코니아 (Morchella conica) 입니다. 곰보버섯은 벌집들의 모습과 다르게 상단 솟은 부분들 사이에 있는 구멍들이 특징입니다. 자낭과는 미식가들이 극찬을 받고 있으며, 특별히 프랑스 요리에서 그 빛을 발합니다. 하지만, 곰보버섯은 대규모로 기르지 못하므로, 상용 곰보버섯은 야상 곰보버섯의 수확에 대부분 근간으로 합니다.

원문)
Morchella conica, a species of morel mushroom. Morels are known for their distinctive appearance, not unlike a honeycomb in that the upper portion is composed of a network of ridges with pits between them. The ascocarps are prized by gourmet cooks, particularly for French cuisine. However, morels have not yet been successfully farmed on a large scale, and the commercial morel industry is largely based on harvest of wild mushrooms.

사진) Photo credit: Beentree

Copyright - "Morchella" Wikipedia, The Free Encyclopedia. Wikimedia Foundation, Inc. Picture of the Day 8 Feb. 2010. Web. 8 Feb. 2010.